Facebook

Twitter

Copyright 2017  asistenta-avocat.ro.
All Rights Reserved.

NON-STOP

Program

0733 774 119/ 021.313.38.36

Contact Telefonic

Facebook

Twitter

Search
Menu
 

Domeniile Dreptului

DREPT CIVIL

Dreptul civil este acea ramura de drept ce reglementeaza relatiile social-patrimoniale si nepatrimoniale stabilite intre persoane fizice si/sau juridice ce se afla pe pozitii de egalitate juridica, chiar cand una dintre parti este statul (ca persoana privata si nu ca autoritate publica). Raporturile juridice civile pot fi: patrimoniale (cele mai multe) si nepatrimoniale.

DREPT PENAL

Dreptul penal reprezinta instrumentul prin care se apara cele mai importante valori sociale impotriva faptelor periculoase. In literatura de specialitate, dreptul penal este alcatuit din totalitatea normelor juridice legiferate de puterea legislativa, care stabilesc ce fapte constituie infractiuni, conditiile raspunderii penale, sanctiunile si alte masuri ce urmeaza a fi aplicate sau luate de catre instantele de judecata persoanelor care au savarsit infractiuni, in scopul apararii celor mai importante valori sociale ale statului de drept.

DREPT CONTENCIOS ADMINISTRATIV

Dreptul contencios administrativ reglementeaza relatiile sociale ce apar in activitatea administratiei de stat, adica relatiile dintre organele administrative si intre acestea si alte organe de stat, precum si cele dintre administratie si cetatean.

DREPT COMERCIAL FISCAL

Drept comercial – afacerilor – fiscal Dreptul comercial este ramura de drept care reglementeaza raporturile care se nasc in urma activitatii comerciale interne dintre comercianti. Dreptul afacerilor se defineste ca fiind ansamblul normelor juridice care reglementeaza raporturile juridice generate de relatii sociale de natura comerciala si se sprijina in acest sens pe legislatia comerciala speciala, inclusiv pe Dreptul comercial roman. Dreptul fiscal este o ramura a dreptului public. Ca atare, raporturile juridice fiscale sunt raporturi de drept public reglementate de norme juridic de drept public.

ÎNTREABĂ AVOCAT

DREPTUL FAMILIEI

Dreptul Familiei este reprezentat de totalitatea normelor juridice care reglementeaza raporturile personale si patrimoniale ce izvorasc din casatorie, adoptie si raporturile asimilate de lege, sub anumite aspecte, cu raporturile de familii, in scopul ocrotirii si intaririi familiei. Aceste norme variaza de la un stat la altul, intrucat acestea sunt strans legate de istoria, cultura si evolutia sociala ale fiecarui stat.

DREPTUL BANCAR

Dreptul Bancar este ramura de drept care contine norme ce reglementeaza raporturile juridice din domeniul bancar, adica dintre comerciantul bancar si clienti: persoane fizice si juridice. Comertul de banca este reglementat de Codul Comercial Roman, care in art. 3 pct. 11 prevede: Legea considera ca fapte de comert operatiunile de banca.

DREPTUL ASIGURARILOR

Din punct de vedere juridic, asigurarea este un contract aleatoriu in care una din parti – asiguratul – se obliga sa plateasca celeilalte parti – asiguratorul – o suma de bani pentru ca in ipoteza producerii evenimentului asigurat, acesta din urma sa plateasca asiguratului indemnizatia stabilita prin contract. In unele situatii, asigurarea apare ca un contract obligatoriu, incheiat in temeiul legii.

 

  • Consultanta juridica in domeniul asigurarilor si in cel al daunelor;
  • Asistenta si reprezentare la incheierea contractelor de asigurare si in redactarea actelor necesare solutionarii dosarului de dauna (cererea de despagubire, notificari, negocieri etc.);
  • Asistenta juridica in faza concilierii prealabile;
  • Asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor de orice grad in vederea solutionarii litigiilor aparute intre asigurat si asigurator.

DREPTUL MUNCII

Dreptul muncii reprezinta ansamblul normelor juridice care reglementeaza raporturile juridice ce se nasc, se modifica sau se sting, in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuate colective de munca precum si raporturile juridice conexe acestora.

Ai nevoie de asistenta juridica gratuita sau cauti avocat online? Contacteaza-ne acum!

INTREABA AVOCAT