fbpx
 

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate?

Angajează avocat | Asistenta Juridica GRATUITA | Avocat Bucuresti > Noutati  > Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate?

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate?

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate? Să fiti intimidat de studenți va poate face să va gânditi din nou la decizia de a deveni profesor. Aflați cum să abordați această nouă problema alarmantă și faceti doi pasi înapoi atunci când sunteți voi care sunteți ținta.

So….Bullying sau violenta de orice fel asupra profesorilor… mit sau realitate? O problemă națională?

” Criza trecută cu vederea ” este termenul folosit în 2013 de către Asociația Națională a Educației (NEA) pentru a descrie intimidarea de la elev la profesor.  Grupul de interese care reprezintă profesorii școlii publice din America s-a referit la un raport al Asociației Psihologice Americane (APA) care a constatat că 80%  dintre profesori au fost victime ale abuzurilor elevilor.

Dacă sunteți un profesor care a fost victimizat de studenții dvs., nu permiteți elevilor sau părinților care nu răspund să vă impuna tăcerea. În funcție de tipul de abuz cu care vă confruntați, încercați una sau toate metodele următoare.

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate? – Reevaluați managementul clasei dvs.

Desigur, simpla sugestie că managementul clasei tale a provocat abuzul te face să îți arunci ochii. Dar există cel puțin două motive bune pentru care reevaluarea modului în care vă ocupați de clasa dvs. ar trebui să fie primul pas. Unul este faptul că luarea precauțiilor suplimentare descrise mai jos atrage atenția celorlalți elevi din clasă. Când începe ancheta, acei studenți devin martori că nu ați provocat intimidarea.

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate? – Iată câteva măsuri proactive de luat:

a. Explicați elevilor care este comportamentul acceptabil dar și care este cel neacceptabil în clasă.
b. Nu faceți și nu spuneți nimic unui elev despre care alții ar putea interpreta ca arătând a favoritism.
c. Nu-i confruntati pe studenții deviați la clasă sau în fața rudelor lor.
d. Fiiti deschis la feedback-ul studentului.
e. Adoptati modelul de comportament pozitiv, în special toleranță față de adversitate.
f. Recompensati succesul elevilor, mai degrabă decât să subliniati cu dezaprobare

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate? – Cum să răspundeți când tensiunile escaladează:

a. Discutați un elev agitat prin situație (de exemplu, „Am înțeles cum vă simțiți” și „Ar trebui să vorbim despre asta”) pentru a tempera emoțiile.
b. Vorbiți cu personalul școlar care are experiență în tratarea comportamentului de intimidare.
c. Vorbiți calm și încercați să redirecționați agresivitatea elevilor.
d. Evitați să fiți sarcastici sau batjocoritori.
e. Amintiti-i studentului regulile clasei tale.
f. Apropiați-vă de studentul în confruntare, fără a-i invada spațiul. Prezența ta ar putea calma lucrurile.
g. Urmați planul de siguranță al școlii dvs. dacă anticipați ca elevul să devină o amenințare.
f. Încercați să-l izolați pe elev de clasa sau să-i eliminați pe alți elevi într-o locație mai sigură.

Chiar și atunci când școala nu este în ședință, sunteți încă o țintă pentru bătăuși care au devenit maeștri chinuitori pe social media ușor accesibilă.

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate? – Poveștile din viața reală au atras atenția experților în materie de intimidare cibernetică care oferă aceste sfaturi noilor profesori:

1. Efectuați o căutare simplă pe internet pentru numele dvs. în mod regulat. Raportați comentarii sau videoclipuri jignitoare despre dvs. către administratorul site-ului și districtul școlar.
2. Pastrati-va pentru dumneavoastra viata personala. Nu oferiți bătăușilor ,,muniție” pe care sunt încântați să o folosească împotriva voastră.
3. Utilizați parolele pentru a vă proteja paginile personale de Facebook, Twitter sau Instagram.
4. Nu publicați niciodată online imagini sau conținut care vă fac să pară neprofesional.

Observațiile obscene, amenințările verbale și intimidarea fizică au devenit obiceiuri obișnuite pentru bătăușii studenților sau a profesorilor. În cazuri extreme, profesorii au fost împușcati, împinși, loviți cu piciorul, pălmuiti, scuipati, au avut spațiul invadat sau aparițiile lor fizice în mod deschis batjocorit și au fost chiar izbiți de scaune. Adesea, abuzul nu este provocat de ceva ce profesorul a spus sau a făcut.

Poate fi alimentat de frustrarea elevilor de învățare, dezamăgire pentru o notă proastă, chiar resentimente față de un profesor perceput ca fiind privilegiat rasial. Oricare ar fi motivul, intimidarea i-a determinat pe profesori să se simtă umiliți și neputincioși. Ei ezită să-și implice superiorii și chiar părinții care i-ar putea pune în apărare. Unii spun că se tem să pășească în sălile de clasă. Pentru mulți, frica mai mare este aducerea acestui abuz la lumina zilei.

Ca profesor, ar trebui să faci mai mult decât să înveți. Fiecare manual de educație, fiecare curs de formare a profesorilor prin care ați participat a subliniat legătura dintre realizarea ordonată a clasei și realizarea elevilor. Gestionați-vă elevii și învățarea se va întâmpla.

Această avertizare vă împiedică să raportați abuzatorii studenți. Ce profesor dorește să fie etichetat un educator incompetent incapabil să controleze comportamentul copiilor la jumătate de vârstă?

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate? – Un alt blocaj vine din partea părinților.

Un răspuns comun al unor părinți la raporturile din care a rezultat că copii lor sunt bătăuși: ” … avem părinți care spun că vor vorbi cu fiul/fiica lor, elevul pare a fi redresat, și apoi comportamentul revine la aceeași forță ca altădată. Uneori, chiar devine mai rău ”. Indiferent de cursul de acțiune pe care îl urmați pentru a stopa valul abuzului, adresați-vă directorului dumneavoastră, psihologului școlii, chiar și unui reprezentant sindical. Bullyingul profesorilor este o problemă serioasă pe care nu trebuie să o rezolve singuri.

In articolele viitoare vom trata si problema cea mai complexa, aceea a bullyingului asupra elevilor din partea colegilor sai.

 

Legislatie recomandata:

Bullying asupra profesorilor… mit sau realitate?

Reamintim in cadrul acestui articol si prevederile legii penale, respectiv:

art. 206 Cod Penal – Amenintarea ,,Fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării.” dar si ale;

art. 208 Cod Penal – Santajul ,, Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă. De asemenea, efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.”

 

ATENTIE! In ambele cazuri acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

 

Pentru a afla mai multe despre intimidare și cum să-l abordați, accesați resursele suplimentare de studiere Study.com

De Michele Vrouvas
Octombrie 2018
Sursa text si foto:
https://study.com/blog/what-you-can-do-as-a-teacher-who-is-bullied-by-your-students.html

Pentru mai multe articole interesante dati click pe rubrica noutati: https://asistenta-avocat.ro/

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.