fbpx

NON-STOP

Program asistenta juridica

0733 774 119/ 0770 578 214/ 0771 500 743

PROGRAM NON STOP

0733 774 119 / 0770 578 214 / 0771 500 743

 

Pot divorta fara acordul celuilalt sot? Divorț în lipsa unuia dintre soți.

Angajează avocat | Asistenta Juridica GRATUITA | Avocat Bucuresti > AVOCAT DREPT CIVIL  > Pot divorta fara acordul celuilalt sot? Divorț în lipsa unuia dintre soți.

Pot divorta fara acordul celuilalt sot? Divorț în lipsa unuia dintre soți.

Divorț în lipsa unuia dintre soți

Pot divorta fara acordul celuilalt sot? Divort fara acordul sotului. Divorț în lipsa unuia dintre soți.

Divort fara acordul sotului. Pot divorta fara acordul celuilalt sot? Divorț în lipsa unuia dintre soți.. Contextul existenței moderne face de multe ori ca visele de la începutul vieții să nu se concretizeze intr-o căsnicie așa cum ne-am dorit. Uneori soțul / soția refuză dialogul chiar și pentru efectuarea demersurilor necesare divorțului, alteori la acest refuz se adaugă și faptul ca soțul este plecat în străinătate iar domiciliul acestuia nu este cunoscut pentru a fi citat la un proces de divorț. Alteori ambii soți sunt plecați înafara țării iar dialogul este rupt definitiv astfel încât căsătoria nu mai poate continua să existe numai în acte atâta timp cât în fapt ea este de mult nefuncțională. Ce este de făcut în această situație? Fie că vă aflați în România, fie că vă aflați în străinătate iar soțul nu mai este de găsit sau nu vrea să mai dialogheze pentru un divorț amiabil, primul pas este să ne contactați. După ce vom afla toate detaliile situației dumneavoastră vom putea personaliza soluția optimă și onorariul necesar procedurii. Țara în care vă aflați sau se află soțul, prezența și numărul copiilor minori, locul în care a fost încheiată căsătoria și alte informații de acest gen sunt necesare pentru personalizarea soluției juridice necesare divorțului dumneavoastră.

Divort fara acordul sotului. Cât durează un divorț în lipsă?

De cele mai multe ori persoanele care ne solicită serviciile în vederea desfacerii căsătoriei iși doresc ca acest lucru să se întâmple cât mai repede posibil fiind presați de programarea unei noi nunți sau de mutarea în altă țară. Intrucât cabinetul nostru se ocupă exclusiv de dosare de divorț avem disponibilitatea de a urgenta redactarea documentelor dar, uneori nu depinde doar de noi iar termenele stabilite de judecătoriei trebuie respectate. Deasemenea, în cazul familiilor cu copii minori termenele sunt mai lungi pentru că procedura este mai laborioasă așa cum și documentația este mai detaliată. Cu toate că termenele diferă de la caz la caz, putem oferi un termen orientativ pentru divorțul familiilor fără copii ca fiind de aproximativ trei luni de la data depunerii cererii de divorț, iar pentru familiile cu copii minori se poate ajunge la termene mai lungi de aproximativ șase luni, sau mai mult.

Desemenea despre acest subiect puteți citi mai multe articole accesând:

Divort fara acordul sotului. Recunoașterea divorțului de către autoritățile Române și U.E.

Pe lîngă alte avantaje, divorțul obținut în România prin pachetul nostru de servicii are avantajul de a fi recunoscut de autoritățile române și implicit de autoritățile U.E.  Varianta divorțului obținut în străinătate, pe lângă dificultatea de aplicare a legii străine, are nevoie de recunoaștere judecătorească in România printr-o procedură specială: Este important de știut faptul că înscrierea divortului pronuntat in strainatate, a unui cetatean roman, se va face numai dupa ce hotararea straină, a devenit definitiva si irevocabila și a fost recunoscuta de catre tribunalul judetean competent (sau tribunalul municipiului Bucuresti, dupa caz), conform prevederilor art.166 si 170 din Legea nr.105/1992. Pe cale de consecință, un divorț efectuat în străinătate nu are nici o valoare dacă nu trece printr-o procedură judecărească complementară în România. Mai multe pe acest subiect am scris în articolul:Recunoașterea divorțului din străinatate in Româniaas

Divorț în lipsa pârâtului.

Ar mai trebuie spus ca lipsa pârâtului în procedura de divorț are la bază divorțul în contradictoriu din culpa exclusivă a soțului reclamat, procedura fiind personalizată juridic pe situația de fapt a lipsei soțului pârât / reclamat. Angajarea cabinetului nostru pentru procedura de divorț face ca deranjul dumneavoastră sa fie minim de cele mai multe ori prezența dumneavoastră nefiind necesară. În cele mai multe situații persoanele din străinătate care ne-au angajat au trimis documentele prin e-mail și servicii poștale, au plătit onorariul prin virament bancar iar prezența dumnealor nu a fost necesară nici pentru semnare contractului de reprezentare juridică în procesul de divorț nici pentru altă procedură în fața instanțelor de judecată. În altă ordine de idei, oricât am încerca să explicăm cu un limbaj cotidian detaliile juridice ale divortului în lipsa soțului reclamat, nu vom reuși să acoperim fiecare situație de fapt ce poate apărea în viața dumneavoastră, de aceea ne exprimăm disponibilitatea de a răspunde gratuit întrebărilor preliminare atât despre procedura cât și despre costuri dacă ne formulați o întrebare.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.