fbpx

NON-STOP

Program asistenta juridica

0733 774 119/ 0770 578 214/ 0771 500 743

PROGRAM NON STOP

0733 774 119 / 0770 578 214 / 0771 500 743

 

Procedura pentru achizitia unui imobil. Actele necesare pentru cump─ârarea unei case

Angajeaz─â avocat | Asistenta Juridica GRATUITA | Avocat Bucuresti > AVOCAT DREPT CIVIL  > Procedura pentru achizitia unui imobil. Actele necesare pentru cump─ârarea unei case

Procedura pentru achizitia unui imobil. Actele necesare pentru cump─ârarea unei case

Procedura pentru achizitia unui imobil

Procedura pentru achizitia unui imobil. Actele necesare pentru cump─ârarea unei case . Achizi╚Ťiile imobiliare sunt complicate ╚Öi trebuie s─â accept─âm c─â avem nevoie de ajutor specializat pentru a evita regrete ulterioare. Noi v─â spunem care sunt actele necesare pentru a cump─âra o cas─â.

 

├Än tranzac╚Ťiile imobiliare exist─â 4 tipuri de documente:

  • cele care atest─â calitatea de proprietar ╚Öi dreptul de a vinde,
  • cele care atest─â statusul legal al propriet─â╚Ťii,
  • cele care dovedesc calitatea tehnic─â a construc╚Ťiei ╚Öi
  • cele care asigur─â transferul propriet─â╚Ťii.

Agen╚Ťia Na╚Ťional─â de Cadastru ╚Öi Publicitate Imobiliar─â – click aici

Indiferent c─â vorbim despre construc╚Ťii vechi sau noi, apartamente sau case, sunt destul de multe detalii legale care ne pot sc─âpa. Peste tot ├«n lume, consultan╚Ťa unui avocat specializat ├«n tranzac╚Ťii imobiliare este o necesitate. Acesta ne va ajuta s─â evit─âm capcane care ne-ar costa zeci sau chiar sute de mii de euro.

Prima categorie de documente se refer─â la demonstrarea modului ├«n care v├ónz─âtorul a dob├óndit casa ╚Öi dreptul de a o vinde – de obicei contract de v├ónzare-cump─ârare sau certificat de mo╚Ötenire ╚Öi carte de identitate v├ónz─âtor.

A doua categorie de documente se refer─â la extrasul de carte funciar─â, releveu, cadastru ╚Öi certificat fiscal. Acestea ar trebui s─â men╚Ťioneze documentele din prima categorie, istoricul proprietarilor ╚Öi propriet─â╚Ťii, dar ╚Öi suprafa╚Ťa ╚Öi ├«mp─âr╚Ťirea acesteia. Dac─â ├«n aceste documente g─âsim ╚Öi altele la care se face referire, le vom cere spre consultare v├ónz─âtorului, f─âr─â excep╚Ťie.

A treia categorie se refer─â la starea construc╚Ťiei, precum certificatul energetic ╚Öi o expertiz─â tehnic─â, dac─â este nevoie de l─âmuriri tehnice detaliate. ├Än cazul caselor, vom avea nevoie ╚Öi de autoriza╚Ťii de construc╚Ťie ╚Öi procese verbale de recep╚Ťie la finalizare. Este nevoie ╚Öi de un raport de evaluare autorizat? Dac─â finan╚Ťarea este prin credit, cu siguran╚Ť─â. Altfel, opinia unui evaluator nu e obligatorie, dar este binevenita.

A patra categorie se refer─â la toate ac╚Ťiunile ╚Öi documentele care intervin ├«ntre v├ónz─âtor ╚Öi cump─âr─âtor ├«nainte ╚Öi dup─â semnarea contractului de v├ónzare-cump─ârare. ├Äntotdeauna preciz─âm ├«n acte toate condi╚Ťiile ╚Öi termenele de plat─â ╚Öi predare a propriet─â╚Ťii ╚Öi con╚Ťinutului ei, iar ├«n ziua ├«n care primim cheile semn─âm procesul verbal de predare-primire.

 

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, v─â rug─âm s─â completa┼úi┬áFORMULARUL ÔÇô ANGAJEAZ─é AVOCAT

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.