fbpx

NON-STOP

Program asistenta juridica

0733 774 119/ 0770 578 214/ 0771 500 743

PROGRAM NON STOP

0733 774 119 / 0770 578 214 / 0771 500 743

 

Veste bună pentru antreprenori: Proiectul care reduce birocraţia la înfiinţarea firmelor, adoptat.

Angajează avocat | Asistenta Juridica GRATUITA | Avocat Bucuresti > AVOCAT SOCIETĂȚI COMERCIALE - FISCAL  > Veste bună pentru antreprenori: Proiectul care reduce birocraţia la înfiinţarea firmelor, adoptat.

Veste bună pentru antreprenori: Proiectul care reduce birocraţia la înfiinţarea firmelor, adoptat.

Acte pentru infiintare firma

Veste bună pentru antreprenori: Proiectul care reduce birocraţia la înfiinţarea firmelor, adoptat.

Veste bună pentru antreprenori: Românii care vor să pună pe picioare o afacere îşi vor putea înfiinţa mai uşor firma, datorită proiectului iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui şi adoptat de Parlament la mai bine de doi ani de la depunere. Pentru a intra noile prevederi în vigoare mai este nevoie doar ca legea să fie promulgată de preşedinte.

„De cele mai multe ori, ce poate face statul pentru a ajuta antreprenorii este să se dea la o parte. Birocraţia inutilă descurajează antreprenoriatul şi mediul privat, cel care plăteşte, până la urmă, pentru toate cheltuielile statului. Toate aceste măsuri sunt o normalitate în alte ţări civilizate din Uniunea Europeană. În Anglia, de exemplu, poţi deschide o firmă în două ore. De ce trebuie noi să fim mereu cei în care firmele funcţionează cel mai greu? Nu e niciun motiv. E un sentiment extraordinar să ştii că nu faci doar critică. Nu faci doar propuneri care sunt ignorate. Unele chiar trec şi îmbunătăţesc viaţa românilor”, a declarat Claudiu Năsui.

Proiectul de lege, depus în mai 2017 şi susţinut de toţi parlamentarii USR, vizează înlăturarea obstacolelor birocratice prin uşurarea procedurilor şi condiţiilor de înregistrare a sediului social:

mai puţine hârtii în dosarul pentru înregistrarea sediului social;

– posibilitatea de a fi înregistrate mai multe societăţi la acelaşi sediu;

– eliminarea acordului vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfăşoară activitate comercială;

– eliminarea restricţiei de a avea o singură firmă per cameră;

– eliminarea restricţiei ca o persoană fizică sau juridică să fie acţionar unic doar într-un singur SRL.

În prezent, România se situează în coada clasamentelor internaţionale privind mediul de afaceri.

Banca Mondială plasează România pe locul 97 din 190 de ţări în ceea ce priveşte „uşurinţa cu care se înfiinţează o întreprindere”. În acelaşi clasament, majoritatea ţărilor Uniunii Europene sunt deasupra României.

 

Pentru solicitarea unei consultatii juridice online, vă rugăm să completaţi FORMULARUL – ANGAJEAZĂ AVOCAT

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.