fbpx

NON-STOP

Program asistenta juridica

0733 774 119/ 0770 578 214/ 0771 500 743

PROGRAM NON STOP

0733 774 119 / 0770 578 214 / 0771 500 743

 

Vrei să deschizi o firmă? E interzis să folosești aceste cuvinte în denumire

Angajează avocat | Asistenta Juridica GRATUITA | Avocat Bucuresti > AVOCAT SOCIETĂȚI COMERCIALE - FISCAL  > Vrei să deschizi o firmă? E interzis să folosești aceste cuvinte în denumire

Vrei să deschizi o firmă? E interzis să folosești aceste cuvinte în denumire

Vrei să deschizi o firmă? E interzis să folosești aceste cuvinte în denumire – Antreprenorii care vor să pună o afacere pe picioare ar trebui să știe că anumite cuvinte nu pot fi folosite în denumirea unei firme, acestea fiind interzise, în mod expres, prin lege.

Legea societăților nr. 31/1990 interzice antreprenorilor să folosească în denumirea firmelor anumite cuvinte care ar putea produce confuzii.

Mai precis, actul normativ stabilește că este interzisă înscrierea unei firme a cărei denumire conține cuvintele științificacademieacademicuniversitateuniversitarșcoalășcolar sau derivatele acestora.

În același timp, dacă denumirea unei viitoare firme conține cuvintele naționalromâninstitut sau derivatele acestora, este nevoie de acordul Secretariatului General al Guvernului.

Însă sunt și cazuri în care poate fi necesar acordul prefectului, mai prevede legea: „înscrierea unei firme care conține cuvinte sau sintagme caracteristice autorităților și instituțiilor publice locale se realizează numai cu acordul prefectului județului, respectiv al municipiului București, în circumscripția teritorială în care solicitantul și-a stabilit sediul social”.

Practic, dacă există șanse ca o firmă să fie confundată, din cauza denumirii, cu o instituție publică sau de interes public, aceasta nu primește acordul autorităților.

În altă ordine de idei, mai trebuie precizat că nicio firmă nu poate avea o denumire folosită de comercianții din sectorul public. Totodată, denumirea oricărei firme noi trebuie să se diferențieze de denumirile firmelor deja existente, tot pentru a evita orice fel de confuzie.

Aici puteti consulta pagina Oficiul Național al Registrului Comerțului.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.