fbpx

NON-STOP

Program asistenta juridica

0733 774 119/ 0770 578 214/ 0771 500 743

PROGRAM NON STOP

0733 774 119 / 0770 578 214 / 0771 500 743

Divort fara acordul unuia dintre soti: pasi de urmat si costuri.

Inceperea procedurii de divort poate fi o decizie dificila, mai ales daca nu ai siguranta ca si partenerul tau este de acord. Cu toate acestea, nu ai nevoie de consimtamantul partenerului pentru a obtine un divort. Desi divortul fara consimtamantul unuia dintre partneri poate sa fie un proces anevoios spre deosebire de cazurile in care ambii soti se pun de acord, un avocat cu experienta te poate ajuta si te poate lamuri cu privire la toate aspectele pe care le-ar presupune desfacerea casatoriei: pensia alimentara, partajul bunurilor, actele necesare divortului etc. Continua sa citesti pentru a afla detalii despre procedura si costurile divortului fara acordul unuia dintre soti!

Divort fara acordul unuia dintre soti: Care sunt motivele de divort?

Conform art 373 din Noul cod civil, divortul poate avea loc:
1. Prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot.

2. Din culpa, atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.

3. Din motive de separatie in fapt, divortul poate fi pronuntat la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani.
4. Din motive de sanatate, divortul poate fi pronuntat, la cererea sotului care face dovada imposibilitatii continuarii casatoriei.

 

Sa luam cazul numarul 2 din lista noastra, divortul din culpa, intrucat acesta este cazul cel mai des intalnit de catre avocatii nostri atunci cand doar unul dintre partneri cere desfacerea casatoriei. In aceasta situatie, atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila; Instanta stabileste culpa unuia dintre soti in destramarea casatoriei sau culpa comuna a sotilor, chiar daca numai unul dintre ei a formulat cererea de divort.

Dovedirea culpei presupune administrarea unei probatoriu concludent, rolul unui avocat specializat in dreptul familiei fiind unul decisiv pentru soarta procesului. 

 

Astfel, fie ca se doreste un divort rapid fara acordul sotului, fie ca se doreste ca procedura de divort sa se desfasoare fara prezenta sotului aflat in strainatate, serviciile unui cabinet de avocat specializat in dreptul familiei ofera solutii juridice adecvate, prin reprezentare in fata instantei si prin identificarea celor mai pertinente argumente care sustin pozitia clientului. In acest sens, partea are nevoie de un avocat pentru a redacta cererea de chemare in judecata si raspunsul la intampinare, respectiv intampinarea, atunci cand avocatul reprezinta interesele paratului, pentru a fi asistata sau reprezinta in fata judecatorului, care va analiza concluziile formulate de avocat

Ce acte sunt necesare in procedura de divort fara acordul unuia dintre soti?

Veti avea nevoie de copii xerox pentru urmatoarele documente:
– Certificat de casatorie
– Certificate de nastere copii minori (daca aveti copii minori impreuna)
– Copie dupa cartea dvs. de identitate
– O dovada a resedintei dvs. din strainatate (daca este cazul): carte de resedinta, contract de munca sau contract de inchiriere

Cat costa un divort fara acordul unuia dintre soti?

In cabinetul nostru, onorariile se pot achita in rate si ne angajam sa va oferim servicii de consultanta si reprezentare juridica la preturi adecvate situatiei dvs. financiare. Ne puteti contacta aici!

Costul divortului la tribunal se stabileste in functie de taxa de timbru. Pretul variaza in functie de motivul desfacerii casatoriei, astfel:

– 200 lei pentru cererea de divort intemeiata pe acordul sotilor (cererea ambilor soti sau a unuia dintre ei acceptata de celalalt sot);
– 100 lei pentru cererea de divort din culpa, in cazul in care se solicita desfacerea casatoriei intrucat raporturile dintre soti sunt grav vatamate si, astfel, continuarea acesteia nu mai este posibila;
– 100 lei pentru cererea de divort avand ca motiv separarea in fapt a sotilor care a durat cel putin 2 ani
– 50 lei pentru cererea de divort formulata de sotul a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.


Taxa de timbru pentru divort se plateste anticipat, iar dovada achitarii acesteia trebuie sa fie atasata la cererea de divort, impreuna cu restul de acte necesare. Taxa pentru divort se va achita fie la primaria de care apartine reclamantul (cel care depune actele de divort), la directia taxe si impozite locale, fie prin ordin de plata. Daca sunt intrunite toate conditiile necesare pentru desfacerea casatoriei, se elibereaza certificatul de divort.


In plus fata de aceste costuri, va trebui sa luati in calcul onorariul unui avocat care sa va reprezinte in procedura de divort. in situatia divortului fara acordul unuia dintre soti, angajarea unui avocat nu este doar NECESARA, dar va va scuti de foarte mult stres, timp si mai ales, va va apara interesele. Mai mult decat atat, exista unele situatii in care, sa apelati la serviciile de consiliere si asistenta juridica ale unui avocat este cea mai buna decizie de a solutiona rapid un divort.


Onorariul unui avocat variaza in functie de situatia dvs. particulara: daca aveti copii minori, daca locuiti sau nu in Romania, daca partenerul este de acord sau nu cu divortul etc. Pentru a afla o estimare a costului aferent divortului dvs. completati acest mini chestionar si veti afla la final, pe loc, cat va va costa sa angajati un avocat divort cu experienta. 

Divort fara acordul unuia dintre soti: De ce aveti nevoie de un avocat?

Atunci cand exista un dezechilibru de putere si/sau violenta intre parteneri, negocierea echitabila poate deveni imposibila. Desi nici un divort nu este placut, multe divorturi sunt cu adevarat greu de suportat din punct de vedere emotional, mai ales daca partenerul ascunde proprietati, distruge proprietati, risipeste fonduri matrimoniale sau va ameninta cu violenta fizica. Daca descoperiti ca nu puteti lucra cu sotul/sotia dvs, angajarea unui avocat divort cu experienta care sa va reprezinte poate fi singura dvs. optiune.

 

Mai mult, daca va confruntati cu incidente de violenta domestica, abuz asupra copiilor, abuz de substante sau abuz sexual, angajarea unui avocat divort este cel mai bun mod de a va proteja drepturile.

 

Cum va putem ajuta?

Pentru echipa asistenta-avocat.ro este important ca dvs. sa aveti atat o reprezentare legala de calitate pe tot parcursul divortului, cat si sa simtiti ca dorintele si cerintele dvs. sunt ascultate si indeplinite.

 

Echipa noastra de avocati cu experienta in domeniul dreptului familiei a solutionat favorabil pentru clientii nostri peste 600 de divorturi numai in ultimul an. Ne angajam sa va reprezentam si sa va sustinem pe tot parcursul procesului de divort, cautand solutii rapide si adecvate bugetului si situatiei dvs. particulare. Daca va aflati in pragul unui divort si vreti sa stiti mai multe despre procedura, taxe, costuri, sau durata de timp estimativa pentru a solutiona divortul dvs. completati formularul de mai jos si un avocat din echipa noastra va va contacta in cel mai scurt timp!

Alternativ, ne puteti contacta la 0733 774 119 / 0771 500 780 / 0771 500 743 pentru a discuta cu un avocat cu experienta care va va oferi gratuit consultanta pentru problema cu care va confruntati!

Post Views: 10.149