fbpx

NON-STOP

Program asistenta juridica

0733 774 119/ 0770 578 214/ 0771 500 743

PROGRAM NON STOP

0733 774 119 / 0770 578 214 / 0771 500 743

 

Divorțul Online, tot mai căutat. Avocat Divorţ Online în România, fără prezenţă simplu si rapid

Angajează avocat | Asistenta Juridica GRATUITA | Avocat Bucuresti > Servicii  > Divorțul Online, tot mai căutat. Avocat Divorţ Online în România, fără prezenţă simplu si rapid

Divorțul Online, tot mai căutat. Avocat Divorţ Online în România, fără prezenţă simplu si rapid

divort fara prezenta

Divorțul online, tot mai căutat. Avocat Divorţ Online în România simplu şi rapid pentru românii din străinătate

 

Avocat Divorţ Online în România. În ultimii trei ani, de când a fost implementată în România această metodă, mii de cupluri au decis să divorțeze în acest fel.

Corina are 26 de ani și a fost căsătorită timp de șase ani. În 2020 a decis să divorțeze, dar pentru că ea locuiește în Anglia, iar fostul soț în România, cei doi au apelat la metoda divorțului online.

Toată procedura a fost prin intermediul internetului. Prima dată prin telefon, după aceea prin intermediul Whatsapp -ului. Se știe bine, din străinătate nu poți să îți iei concediu când dorești, nu poți să te deplasezi și costurile…să vii, să pleci, pentru că nu se termină. Nu vii o dată și ai încheiat. Mai ales dacă ai și copil trebuie mai multe hârtii, mai multe demersuri”, a spus Corina Zizda.

Divorțul clasic ar fi necesitat mai multe drumuri în țară, și implicit cheltuieli suplimentare.

„Pentru românii plecați în străinătate e o variantă foarte bună, la îndemână, mult mai puțin costisitoare și, evident, mult mai rapidă”, a spus avocatul Catalina Matei-Godeanu.

În cazul Corinei și al fostului ei soț, divorțul s-a pronunţat după trei termene de judecata. Actele s-au semnat prin intermediul online -ului, iar ulterior au fost depuse la Judecătorie.

Tariful în cazul unui divorț online se stabilește în funcție de complexitatea cazului. În medie, costă 500 de euro in functie de complexitatea cazului și durează aproximativ șase săptămâni.

Despre Divortul în faţa instanţei de judecată

 

Cele trei tipuri de divort in fata instantei de judecata sunt:

a) prin acord, in care ambii soti sunt de acord sa divorteze. Un divort prin acordul sotilor este recomandabil cuplurilor, indiferent daca acestia au copii minori sau nu. Partenerii vor semna cererea de divort sau avocatul comun poate semna in locul acestora daca are o procura notariala in acest sens.

b) divortul din culpa, care apare atunci cand unul sau ambii soti sunt vinovati de desfacerea casatoriei. Divortul din culpa poate fi introdus din vina asupra unuia dintre soti sau a amandurora. Pentru ca vina sa fie apreciata corect, in cadrul procesului vor trebui aduse dovezi, martori sau vor fi efectuate interogatorii.

c) dupa o separare indelungata. Divortul pentru separare indelungata poate avea loc doar daca partenerii au fost despartiti mai mult de 2 ani. Responsabilitatea esecului casatoriei va fi asumata de catre cel care depune cererea de divort.

Toate trei sunt aplicabile si in cazul in care ai resedinta in strainatate. Responsabili pentru desfacerea casatoriei pot fi ambii soti sau sotul parat. Doar in cazul divortului dupa o separare indelungata, sotul care depune cererea va fi considerat responsabil de esecul casatoriei.

Foarte important: legea prevede posibilitatea de a schimba cererea depusa de unul soti din culpa sotului parat sau a ambilor soti, in divort prin acordul partilor.

 

Avocat Divorţ Online în România

 

Potrivit art. 920 al. 1 din Codul de Procedura Civila, partile (sotii) trebuie sa se prezinte in persoana in cadrul procesului. Cu toate acestea, daca una dintre ele are resedinta in strainatate, aceasta poate fi reprezentata de catre un avocat. Acesta poate fi prezent la toate termenele de judecata, fara a fi necesara prezenta la divort a partii pe care o reprezinta.

Daca ambii soti sunt cetateni romani, pot divorta in Romania in temeiul Art. 3 lit. b din Regulamentul European 2201/2003.

Sa ne intelegem, nu este vorba de divort online, in sensul ca aplici pentru divort online si primesti certificatul de divort,  acest lucru nu este posibil. Ca avocat divort online  te ajut sa divortezi urmand procedurile judiciare. Deci, daca nu vrei sa vii in tara, sa nu te prezinti la termenele de judecata, este obligatoriu sa fii reprezentat de avocat, altfel cererea va fi respinsa ca nesustinuta.Deci poti divorta online cu ajutorul unui avocat care va face toate procedurile in numele tau.
Daca te intelegi cu celalalt sot, cand ma contactezi, poti sa imi scrii instanta unde vrei sa fie depusa cererea de divort. Daca nu te intelegi cu celalalt sot, ai in vedere ca unica instanta unde pot depune cererea ta divort este Judecatoria Sector 5 din Bucuresti.

Ce acte imi trebuie pentru cererea de divort la instanta din Romania daca nu doresti, nu poti sau nu vrei sa te deplasezi in tara pentru a divorta?

Trebuie sa imi trimiti pe whatapp, facebook sau mail certificatul de divort, certificatul de nastere al copilului minor si dovada ca ai sau aveti resedinta in strainatate. Potrivit dispozitiilor articolulului 922 Cod Procedura Civila, instanta va avea nevoie de dovezi sau poate dispune efectuarea unor cercetari pentru a afla daca locuinta specificata in cererea de divort este aceeasi cu a sotului parat, de aceea este bine sa avem totul pregatit inainte de a depune cererea de divort.

Pentru demararea procedurii de divort iti voi solicita sa imi povestesti pe scurt perioada voastra de casnicie.  Ca  avocat divort online va putem reprezenta in instanta fara a fi nevoie de prezenta dumneavoastra fizica la termenele de judecata. Pe scurt, tot ce ai de facut este sa semnezi contractul de asistenta juridica.

 

Acte necesare pentru divorț la tribunal în 2020

 

cererea de divorț, semnată fie de către ambii soți (în cazul divorțului amiabil) fie doar de către reclamant (în cazul divorțului din culpă).

actele de identitate ale celor doi soţi (în original sau copie legalizată) certificatele de naştere (în original sau copie legalizată); certificatul de căsătorie (în original);

certificatul de naştere al copilului minor rezultat din căsătorie (în original sau copie legalizată). dovada plății taxei judiciare de timbru

Asadar, prin intermediul instantei de  judecata si fara sa vii in tara pentru a divorta dar cu ajutorul unui avocat, poti divorta in Romania. Pe scurt, trebui sa incepi cautarile cu  avocat divort online. Daca inainte de orice vrei sa stii costurile, iti recomand acest articol.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.