fbpx

PROGRAM NON STOP

0733 774 119 / 0770 578 214 / 0771 500 743

 

Faptele care pot trimite angajatorii la închisoare în 2017, dacă încalcă legislația muncii !

Angajează avocat | Asistenta Juridica GRATUITA | Avocat Bucuresti > AVOCAT DREPT PENAL  > Faptele care pot trimite angajatorii la închisoare în 2017, dacă încalcă legislația muncii !

Faptele care pot trimite angajatorii la închisoare în 2017, dacă încalcă legislația muncii !

Faptele care pot trimite angajatorii la închisoare în 2017, dacă încalcă legislația muncii !

********************************************************************************************************************************

Dacă săvârşesc încălcări grave ale legislaţiei muncii, angajatorii riscă să ajungă la închisoare sau să primească amenzi penale. În funcţie de fapta pedepsită, potrivit reglementărilor în vigoare, un angajator poate ajunge după gratii pentru cel puţin o lună şi pentru cel mult trei ani. Deoarece în luna curentă a dispărut una dintre pedepsele penale pentru angajatori, vă prezentăm care sunt cele rămase în vigoare.

În momentul de faţă, raporturile de muncă, modul în care se efectuează controlul aplicării reglementărilor din domeniul acestora şi jurisdicţia muncii sunt reglementate de Codul muncii. Dispoziţiile acestui document se aplică, în egală măsură, salariaţilor şi angajatorilor.

Atunci când angajatorii încalcă legislaţia muncii, aceştia riscă, în funcţie de gravitatea faptelor, amenzi contravenţionale şi pedepse penale. Deoarece Guvernul a renunțat recent la pedeapsa pentru angajatorii care încadrează în muncă peste cinci persoane fără să le încheie contracte, astăzi vă prezentăm pedepsele penale pe care le riscă angajatorii, de la cea mai mare la cea mai mică.

În continuare puteți citi despre:

  • împiedicarea controalelor autorităților poate aduce pedepsirea penală;
  • cazurile în care folosirea minorilor poate duce angajatorii după gratii;
  • pedepsele pentru angajarea imigranților ilegali;
  • cazurile în care angajatorii riscă și pedepse suplimentare, nu doar închisoarea.

 

sursa:avocatnet.ro

No Comments

Leave a Comment