fbpx

Dosar PENAL, având ca obiect înlocuirea măsurii internării medicale cu măsura tratamentului medical

Echipa Asistenta-Avocat a obținut soluție favorabilă în dosar având ca obiect înlocuirea măsurii internării medicale cu tratamentul medical.

 

Echipa Asistenta-Avocat, prin Paralegal Mădălina Banu, împreună și sub coordonarea Av. Cătălina Matei, au întocmit dosarul si au formulat numeroase cereri în dosar, având în vedere situația delicată în care se află clientul.

Dispoziții legale

Măsura de siguranță a internării medicale luată printr-o hotărâre definitivă se pune în executare prin comunicarea copiei de pe dispozitiv și a unei copii de pe raportul de expertiză medico-legală autorității de sănătate publică din județul pe teritoriul căruia locuiește persoana față de care s-a luat această măsură. Judecătorul delegat cu executarea care funcționează la instanța de executare comunică judecătoriei în a cărei circumscripție se află unitatea sanitară la care s-a făcut internarea data la care aceasta s-a efectuat, în vederea luării în supraveghere. După primirea comunicării, judecătorul delegat cu executarea de la judecătoria în a cărei circumscripție se află unitatea sanitară verifică periodic, dar nu mai târziu de 12 luni, dacă internarea medicală mai este necesară. În acest scop, judecătorul delegat cu executarea dispune efectuarea unei expertize medico-legale cu privire la starea de sănătate a persoanei față de care s-a luat măsura internării medicale și, după primirea acesteia, sesizează judecătoria în a cărei circumscripție se află unitatea sanitară pentru a dispune asupra menținerii, înlocuirii sau încetării măsurii. Unitatea sanitară la care s-a făcut internarea are obligația, în cazul în care consideră că internarea nu mai este necesară, să încunoştinţeze judecătoria în a cărei circumscripție se găsește unitatea sanitară. Judecătoria, după primirea încunoştinţării, dispune efectuarea unei expertize medico-legale.

Instanţa se pronunță asupra sesizării sau a încunoştinţării, după ascultarea concluziilor procurorului, ale persoanei față de care este luată măsura internării, atunci când aducerea acesteia în fața instanţei este posibilă, ale avocatului său, precum şi ale expertului care a întocmit expertiza medico-legală, atunci când consideră necesar, şi dispune, după caz, menținerea internării medicale, încetarea acesteia sau înlocuirea cu măsura obligării la tratament medical.

Soluția pe scurt

Echipa Asistenta-Avocat a avut recent un astfel de caz si in data de 02.11.2023, instanța pronunța Hotararea și dispune:

 

Şedinţe

02.11.2023

Ora estimata: 10:30

Complet: P 4

Tip soluție: Alte soluţii

Soluția pe scurt: În baza art. 571 C.proc.pen., admite în parte cererea petentului.

În baza art. 571 C.proc.pen., cu referire la art. 109 C.pen. şi art. 110 C.pen., dispune în ceea ce priveşte pe petent înlocuirea măsurii de siguranță a internării medicale (art. 110 C.pen.) cu măsura de siguranță a obligării la tratament medical (art. 109 C.pen.).

În baza art. 398 şi art. 275 alin. 3 C.proc.pen. raportat la art. 272 alin. 1 C.proc.pen., toate cheltuielile judiciare avansate de statul ramân în sarcina statului.

Cu drept de contestație, în termen de 3 zile de la comunicare, conform art. 597 alin. 7 C.proc.pen. Pronunțată astăzi, 02.11.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre  xxx/2023  02.11.2023

Apeleaza la un avocat!

Fiecare situație juridică reprezintă pentru noi o lupta pentru a apăra drepturile clienților noștri. De fiecare dată vom depune toată implicarea, priceperea și diligenta pentru a reuși.

 

Avocații din echipa Asistenta-Avocat, sunt disponibili atât la sediu, cat si in format online (chat si telefon), gata sa va răspundă gratuit la toate întrebările de natură juridică.

 

Completeaza formularul de mai jos sau contacteaza-ne la 0733 774 119 / 0771 500 780 / 0771 500 743 pentru a discuta cu un avocat cu experienta care iti va oferi gratuit consultanta pentru problema ta!

Post Views: 363